Trenutno pregledavate Upute za 3. kolo dječje trail lige – KLIŠKO POLJE

Upute za 3. kolo dječje trail lige – KLIŠKO POLJE

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Obavijesti

Dragi roditelji/pratnjo,

Kao prvo želim Vam svima dobru večer, a kao drugo da opet odvojite 10-tak minuta za ovaj mail u kojem ću do detalja sve objasniti za sutrašnje 3. kolo dječje trail lige.

Start utrke je sutra 13.03. u 14:30 sati, a lokacija starta je u blizini izvora rijeke Jadra prema Klis Kosi. Evo link na Google Maps za start utrke: https://goo.gl/maps/iE4fbNM7CzTatm9BA

Najlakše Vam je doći do starta kad iz Solina pokraj Policijske postaje na tom semaforu skrenete desno prema Majdanu/Izvoru Jadra/Klis Kosi. Od Solina do starta utkre potrebno vam je svega 5 min vožnje.

GPS ruta od Solina do starta utrke: https://goo.gl/maps/chfegNkKEjMZnLM88

Znači kad dođete do mosta gdje piše tabela „Klis Kosa/Izvor Jadra“, idete prema Klis Kosi i prođite preko mosta te odmah po prelasku mosta tražite parkirno mjesto.

Za razliku od prva dva kola, zbog limitiranog parkinga, morali smo start i cilj malo odvojiti, a udaljeni su svega 500m ili 2-3 min šetnje. Tako da Vam predlažem da pakrirate na predloženim lokacijama uz asfaltnu cestu gdje je u blizini start utrka jer ima dosta prostora za parking, ali možete i na samom cilju utrke, pa onda prošetati do starta. Nažalost u tu uru vrlo je moguće da će parking na cilju biti zauzet vozilima lokalnih ljudi-šetača kroz Kliško polje te našim autima iz organizacije, pa Vas molim da ipak auto ostavite negdje uz cestu u blizini starta. Na sljedećoj stranici označeno je gdje sve možete parkirati auto:

 

Što se tiče same utrke, za razliku od 2. kola na Blacama, ovdi smo je malo „otežali“ 😊 Bilo je previše kritika od djece da je na Blacama bilo lako i da su ih roditelji uspili pratit, pa smo onda odlučili malo „zakuvat“ 3. kolo 😊

No ne bojte se, staza samo na par mjesta zahtjeva malo pažnje, a ovdi se uglavnom odnosi na naše mališe, ali ne bi trebala predstavljati opasnost na ni jednom dijelu staze.

Staza je duga oko 3,8km te ima oko 120m ukupne visinske razlike. Jedina dva malo veća uspona je prvi početni uspon do crvkice Sv. Ivana, te jedan asfaltni dio ceste dug 400m na kojem će biti ili naš volonter ili neko iz GSS službe. Staza je kružna, samo sa razlikom starta i cilja koji su udaljeni jedno 500m (nismo htjeli da se trči po prometnoj cesti Solin-Klis Kosa zbog sigurnosti). Ista će biti u cijelosti označena crveno-bijelim trakicama i strelicama, a na svim mjestima gdje se slučajnom može krivo skrenuti, ta mjesta ćemo pregraditi tom trakom.

Molimo Vas da opet dođete bar 30tak minuta prije, te izbjegnete „last minute“ dolazak jer time kasnimo sa startom te možete preskočiti mali sastanak prije starta. Po završetku utrke, u cilju će Vas opet čekati okrepa (voda, cedevita, keksi..) te kolači naše sekcije 😉 Startnina je kao i dosad, 10 kn u vidu donacije 😉

VAŽNA NAPOMENA: Šetnica preko Ozrnskog potoka i njihovih mostića je poznata šetnica, te će u tu satnicu sigurno biti šetača koji će se tu nalaziti. Molim Vas da djeci prenesete da paze prilikom prolaska pokraj njih, pogotovo ako se nalaze na nekom od mostića. Ne želimo da se dogodi neki sudar naše djece sa nekim od pješaka te da neko ne završi u potočiću 😊 Samim time, molim Vas za razumijevanje i pažnju prilikom trčanja tom šetnicom. Ona je dovoljno široka za miomići se, ali isto budite pažljivi.

Vremenska prognoza za sutra je idealna, sunčano i bez vjetra pa se nadam da ćete uživati i na utrci i na druženju u cilju. Također napominjemo da je ovo LIGA, te nema dodjele nagrada i medalja po završetku utrke, nego će se ista obaviti u posljednjem 5. kolu (27.03.) kada ćemo svim sudionicima dati medalje za sudjelovanje, te nagraditi pobjednike u kategorijama Veliši, Srednjiši i Mališi.

Kao i dosad, i ovu utrku će osigurati naši prijatelji iz GSS-a, a u slučaju bilo kakvih problema na utrci (lutanje, ozljeda, dijete se loše osjeća..) molim da me odmah nazovete na moj broj, pa da u što kraćem roku dođemo po Vas.

Ako ima nešto šta san zaboravija napisat ili Vas nešto posebno zanima, stojim na raspolaganju ili putem ovog maila ili na mobitel. Imajte na umu da ću sutra biti cijeli dan na terenu, pa za hitne upite me nazovite na mobitel.

Ugodna noć i vidimo se sutra!

Ante Bubić,
HPD KOZJAK – Dračari
095/828-8606
bubic.ante@gmail.com
info@dracari.eu