Kozjak Trail 2021

8. kolo Dalmatinske Trail Lige 2021

 


Ime utrke: Kozjak Trail 2021

Natjecanje: 8. kolo Dalmatinske Trail Lige 2021

Organizator: Planinarsko društvo HPD Kozjak

Pokrovitelji: Grad Kaštela, Bim Sport, Decathlon, Cemex

Područje: planina Kozjak, PD Putalj (Kaštel Sućurac)

Prijave za obe kategorije: PD Putalj

Start/Cilj za obe kategorije: PD Putalj

Datum održavanja: 02.10.2021 (subota)

Staze:

 • Kratka – 10,0 km sa 650m+
 • Duga – 24,0 km sa 1200m+

Opis staza:

  • KRATKA: Start utrke je od PD Putalj te se ide zapadno makadamom 1,7 km, nakon čega kreće strmi i kameniti single track uspon na vrh „Debelić“. S „Debelića“ se grebenom ide do planinarskog skloništa „Orlovo gnijezdo“ , a nakon toga sjevernom stranom Kozjaka se ide prema Marića stajama gdje Vas čeka OKREPA (6km). Od tu kreće uspon na crkvicu Sv. Luke na samom grebenu, a onda slijedi grebenski spust  prema „Vratima“ te onda strmom nizbrdicom do cilja na PD Putalj. Staza je duga oko 10 km sa 650m uspona, te ima 1,7 km makadama (17%) te 8,2 km single tracka (83%).  Staza je tehnička zahtjevna, pogotovo prvi uspon na vrh Debelić, s Debelića prema Orlovom gnijezdu, kao i završni spust prema PD Putalj.

LINK >> GPX STAZE

  • DUGA: Start utrke je od PD Putalj te se ide makadamom 1,7 km zapadno, nakon čega kreće strmi i kameniti single track uspon na vrh „Debelić“. S „Debelića“ se grebenom  ide do planinarskog skloništa „Orlovo gnijezdo“, a od tu se ide prema zapadu prema „Kaštilcu“, te čim se dođe do makadama skreće se lijevo i prati se staza pokraj bunkera iz II. Svjetskog rata. Od tu staza ide nizbrdo prema „Bašića torima“ i ispod „Križa“ te se spaja na markiranu stazu koja  ide uzbrdo i spaja se na makadam. Nakon 200m makadama dolazite do raskrižja , a od tu  se ulazi u single track i kreće uspon prema Birnju i crkvici Sv. Ivan. Staza se zatim spušta na prema jami Birnjači, a negdje na oko 9,5 km kada staza siječe novo probijeni makadam je i OKREPA. Od tu staza preko malog odmorišta Palmina prolazi pokraj jame Birnjače i Izvora te se onda spušta na sjeveni dio Kozjaka odakle se onda ide istočno prema „Tri lokvama“ i „Odrticama“. Ovaj dio staze je porpilično tehnički zathjevan jer je riječ o starim, nemarkiranim (lovačkim) putevima. Nastavljate i dalje istočno, ispred lokve „Ostrožina“, a nakon nje staza se uskoro spaja sa Kratkom stazom (300m ispod „Orlovog gnijezda“) te ide prema Marića stajama gdje je i druga OKREPA (20 km). Od tu kreće uspon na crkvicu Sv. Luke na samom grebenu, pa onda grebenom prema „Vratima“  i onda strmom nizbrdicom do cilja na PD Putalj. Staza je duga 24,0 km sa 1200m uspona, a ima ukupno 2,0 km makadama (8%) te 22,0 km single tracka (92%). Staza je poprilično tehnička zahtjevna zbog krškog i kamenitog terena, te se najbrži trkači očekuju tek za 3 sata.

LINK >> GPX STAZE

Obe staze su tehnički zathjevne, pa molimo trkače koji nisu baš upoznati sa Kozjačkim terenom da budu oprezni. Na obe utrke biti će žive kontrole koje će Vas zapisivat, a prije kontrole staza će, uz standarno crveno-bijele oznake, biti označena i žuto-crnim trakicama. Molimo da Vaš natjecateljski karton bude vidljiv tokom cijele utrke!

SATNICA DOGAĐAJA 

0d 8:00 – otvaranje prijava

Vrijeme starta:

 • „Duga“ utrka: 09:30
 • „Kratka“ utrka: 10:00

(kratki brifing prije starta svake pojedine utrke)

11:15 – očekivano vrijema ulaska prvih trkača na Kratkoj

12:15 – očekivano vrijeme ulaska prvih trkača na Dugoj

Od 12:30 – posluživanje obroka

14:00 – dodjele nagrada

17:00 – očekivan ulazak posljednjeg trkača na Dugoj

– druženje uz DJ-a

PRIJAVE

Online prijave traju do 02. listopada 2021 (do 08:00), a možete se prijaviti na OVOM LINKU

Na sam dan utrke 02.10.2021. oni koji se nisu prijavili niti uplatiti startninu moći će se prijaviti na pultu za prijave izričito u vremenu od:

– od 08:00 – 09:00 – za Dugu stazu

– od 08:30 – 09:30 – za Kratku Stazu

– svi prijavljeni najtecatelji s plaćenom startninom mogu najkasnije 15 min prije starta vlastite utrke preuzeti paket.

Svojom prijavom natjecatelj potvrđuje da je pročitao i da će poštivati Pravilnik Dalmatinske Trail Lige.

STARTNINA

Startnine za obe utrek  stazu iznosi 120,00 kn.

Za  puni startni paket (ruksak od 10L i buff) natjecatelji moraju izvršiti uplatu do 27.09.2021 (pet dana prije utrke)! Nakon toga datuma Organizator ne garantira i nije dužan dati puni startni paket.

Na dan utrke startnina iznosi 100,00 kn za sve kategorije (bez startnog paketa). Svi natjecatelji će dobiti topli obrok i 1 besplatno piće po završetku utrke.

Strani državljani iznos startnine plaćaju na dan utrke nakon prethodne prijave putem  i obavezno potvrde dolaska putem maila na info@dracari.eu

Povrat cijele startnine je moguć do 10.09.2021. a do 20.09.  samo 50 %  iznosa startnine. Zahtjev za povrat prihvaća se samo ako je poslan mailom na info@dracari.eu. Nakon navedenog datuma povrat nije moguć, ali prijavljeni natjecatelj može preuzeti svoj startni paket.

VAŽNO: 01.09. Svi natjecatelji mogu sad uplatiti startninu!

POPUSTI

 • Djeca 50% (djeca do 14 godina mogu samo nastupati na Kratkoj Stazi)
 • Popust od 50% za natjecatelje koji su startali sve utrke u DTL-i 2020 i oni koji su završili na drugom i trećem mjestu po kategorijama: Anemarija Rajčić, Ante Vranjković, Irena Klarić, Roko Pribičević, Zrinka Deur Šarić, Nenad Keč, Dragana Vegar, Antonijo Erceg, Lucija Vojnović, Dalibor Gašić, Eva Tušar Suhadolc, Ivan Leženić, Jurica Marinović, Mate Meter, Nina Mušić, Tomislav Lokac i Siniša Parović
 • Besplatne startnine pobjednicima DTL 2020: Marinko Kurilj, Jelena Sanević, Jadranko Mušić, Jelena Gugić Boko, Lana Ostojić i Daniel Krstuolović Opara.

STARTNI PAKET

Prijavom i uplatom na vrijeme svaki natjecatelj dobiva puni startni paket: ruksak od 10L (sa logom utrke i lige), buff (s logom utrke, lige i sponzora), startni broj sa vlastitim imenom, topli obrok po završetku utrke (izbor između dva jela), 1 besplatno piće (piva ili sok) nakon utrke, okrijepe duž staza, mjerenje vremena (stotinka.hr), dežurnu službu GSS-a, finisherski poklon, DJ zabavu nakon utrke.

Samo potpuna i plaćena prijava do 27.09.2021 osigurava ruksak i buff u startnom paketu!

NAPOMENA:

Obe staze su tehničke zahtjevne i nisu namijenjene djeci ispod 10 godina! Djeca od 10-14 godina mogu nastupiti samo na KRATKOJ stazi i to uz stalnu pratnju roditelja i potpisanom Izjavom o odricanju odgovornosti. Djeca od 14-16 mogu nastupiti samostalno samo na KRATKOJ utrci uz roditeljski/skrbnički potpis o odricanju odgovornosti. Djeca od 16-18 godina mogu samostalno nastupiti na obe utrke uz potpisanu Izjavu u odricanju odgovornosti od strane roditelja/skrbnika. Izjave o odricanju odgovornosti za maloljetne natjecatelje mogu preuzeti OVDJE i ispuniti ih, ili ih ispuniti na sam dan utrke za vrijeme prijava. Također svi punoljetni natjecatelji također moraju potpisati Izjavu o odricanju odgvornosti koju mogu preuzeti OVDJE ili ih ispuniti na dan utrke za vrijeme prijava.

UPLATA STARTNINE:

 • Planinarsko društvo HPD Kozjak
 • Šetalište Gojača 13C
 • 21212 Kaštel Sućurac
 • IBAN: HR8424070001100579553
 • Poziv na broj: HR00
 • Opis plaćanja: Ime Prezime – KT2021 + Staza (primjer: Ante Antić – KT2021 Duga)

PARKING:

Ograničeni broj mjesta za parking bit će ispred doma PD Putalj te na proširenju 300m prije Doma. Moguće je parkirati i na makadamskoj cesti prema Domu, ali pripazite da parkirano vozilo ne ometa normalno odvijanje prometa. Također je moguće parkirati pokraj Sućuraćkog groblja, odakle se laganom šetnjom za 15-20 minuta može doći do Doma.

SMJEŠTAJ

Natjecatelji koji imaju namjeru prespavati u planinarskom domu Putalj mogu rezervirati smještaj isključivo na email društva: info@dracari.eu Više informacija o smještaju uskoro

OBAVEZNA OPREMA:

 • Mobitel
 • Čaša, boca ili bidon. Cilj nam je smanjiti potrošnju jednokratne plastike tako da neće biti plastičnih čaša na okrepama
 • najmanje 0,5 L tekućine (Kratka staza) i 1 L tekućine (Duga staza)
 • natjecateljski karton dobiven od organizatora
 • osobna i zdravstvena iskaznica

PREPORUČENA OPREMA OD STRANE ORGANIZATORA:

 • osobna prva pomoć (za obe utrke)
 • zviždaljka (za Dugu stazu)
 • zaštita protiv kiše (jednokratna kabanica, sklopivi kišobran, nepromočiva jakna)
 • suha odjeća
 • čeona lampa (za sporije natjecatelje Duge utrke)
 • 2 L tekućine (za Dugu stazu)
 • neki oblik sportske hrane za vrijeme utrke (energetski gel/magnezij/snack bar/) za Dugu stazu

Dodatne informacije i eventualne izmjene:

Kontakt:

 • E-mail: info@dracari.eu
 • Mobitel: +385 95 828 8606 (Ante Bubić – direktor utrke) i  +385 98 979 9587 (Ivica Perković -predsjednik HPD Kozjak)