Trenutno pregledavate Upute za 2. kolo dječje trail lige – BLACA

Upute za 2. kolo dječje trail lige – BLACA

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Obavijesti

Dragi roditelji/pratnjo,

Kao prvo želim Vam svima dobru večer, a kao drugo da odvojite 10-tak minuta za ovaj mail u kojem ću do detalja sve objasniti za sutrašnju dječju utrku.

Nakon skoro 2 mjeseca izbivanja, ponovno se veselimo našoj mini trail dječjoj ligi 😊 2. kolo nas vodi u udolinu Blaca – sjeverna strana Kozjaka koja spada pod općinu Solin.

Ono najbitnije pitanje koje sam dobio za Blace je „A di je to?“ te „ A kako doći do tu?“. Pa krenimo redom.. 😊

Start utrke je sutra 06.03. u 14:30 sati, a lokacija starta je Crkva Gospe od Zdravlja usred Blaca.
Evo link na Google Maps gdje se ta Crkvica nalazi: https://goo.gl/maps/LUk8T2xyeKQaWGcS7

Parking je osiguran na zemljanoj površini ispred Crkve gdje možete parkirati auto, a i gdje će Vas naš volonter navodoti. Molim Vas da parkirate uredno auto, da nikome ne blokira izlaz/ulaz. Parking je označen na donjoj slici:

Do ove Crkvice vodi jedan jedini put preko Gornje Rupotine, usjeka Privija te onda spust u Blace. Cijeli put do Blaca je asfalitran/betoniran, te iako na ponekim mjestima malo uzak, apsolutno nema nikakvih problema za mimoilaženjem auta. Jedino zadnjih 300-400m do same Crvkice je solidan makadam.

Da se ne bi gubili po sjevernom dijelu Solina, Rupotina ili pak završili na Klisu, evo i Google Maps link ruta kako doći do starta utrke. Na ovom linku https://goo.gl/maps/Vn9Sa7XaGRUZewT56  je ruta od centra Solina (od policijske postaje) pa sve do Crvkice. Koristite upravo ovu rutu za doći do Blaca.

Ako ima onih koji dolaze iz smjera Dugopolja ili Sinja, njima preporučujem da prođu kroz Klis Megdan te onda na Blace, a i za njih sam pripremija Google Maps link: https://goo.gl/maps/Y6gHWTSUr17ZuCPj7

Uglavnom, od Solina preko Gornje Rupotine do Blaca ima jedno 10-tak km, i biti će Vam potrebno jedno 15-tak minuta. Slika ispod pokazuje tu rutu da okvirno znate gdje Vam je start utrke:

Najbitnije je da ne falijete skretanje prema Blacama, a on je jedinstven jer se uz to skretanje nalaze i dva stara bunkere iz II.svjetskog rata koja je baš na tom mjestu osiguravala prolaz poznate sinjske „Rere“.

A od tu ćemo pa sve do starta utrke staviti i par natpisa i strelica, tako da se stvarno nadam da se ne bi smjeli gubiti 😊

Ajmo sad na bitnije, a to je utrka! Ova utrka je duga točno 4 kilometra, te je poprilično ravna, travnata i zemljana, sa jako malim ukupnim usponom (svega 40-50m) pa će biti jako trčljiva. Staza je cijela kružna te će biti opet označena crveno-bijelim trakicama, strelicama i oznakama za svaki kilometar.

Staza je na slici ispod:

Molim sve prijavljene da dođu min 30-45 min prije starta da Vas sve na vrijeme upišemo i djeci dodjelimo startni broj. Ako dođete zadnji tren to će samo odužiti start utrke, pa Vas molim – dođite malo ranije 😉

Startnina za ovu utrku je opet 10,00 HRK po sudioniku, u vidu simbolične Donacije čisto da pokrijemo troškove organizacije utrke (oznake, strelice, voda, sok, keksi..). Ukoliko se netko osjeća draželjubivo, iznos Donacije može slobodno uvećati, nećemo se mi ljutiti 😊

Sama lokacija starta je predivno odmorište na kojem se nalaze i više betonskih stolova gdje nakon utrke se možete nastaviti družiti, a djeca tu imaju i mali park (ljulje, tobogan), a ako ima nekih majki koje vole balote, tu je i zog za balote 😉

A sad ono najbtinije što smo mi , a siguran sam i Vi, pratili cijeli tjedan – vremenska prognoza! Za sad su vremenski uvjeti prihvatljivi, a ono najbitnije jest da NE BI TREBALO BITI PADALINA! Biti će malo niže temperatute i očekiva se i malo bure, a zasad yr.no vremenska prognoza ovo prognozira (na slici vremenska za mjesto Klis):

Stoga obucite Vašu djecu ( a i Vas) prikladno vremenskim uvjetima. Pošto svi dolazite sa autima, ubacite koju bundicu viška u auto, kapu i rukavice.. Lako ih je skinit ako ne budu trebali 😉

Imajte i neku suhu presvlaku da možete svoje dijete nakon utrke presvući u suhu odjeću. Po završetku utrke u cilju ćete imati vode, cedevite, (malo) Cole 😊 , kekse, a naša sekcija će napraviti i koji domaći kolačić  za našu dobru djecu 😉. NAPOMENA: U cilju neće biti plastičnih čaša, pa Vas molim da ponesete svoju čašu ili bocu za okrepu u cilju.

Kao i prošlu utrku, imat ćemo i ovdi aktivnu GSS službu, zlu ne trebalo. Također ako u bilo kojem trenutku budete trebali pomoć ili osjećate da niste dobro, ili ste se kojim slučajem zagubili, moj broj mobitela je 095 /828-8606 pa me odma nazovite za pomoć!

Znam da je teško pratit tempo naših šestaša, sedmaša i osmaša, ali molim Vas roditelji/pratnjo da bar pokušate držati njihov tempo i da su Vam uvik u videokrugu 😊 Nastojat ćemo jako dobro označit stazu, zatvorit moguća kriva skretanja, ali svjedeno se može dogoditi da neko negdje krivo skrene, pa u tom slučaju ako vidite da nema trakice jedno 60-80 metara, odmah se vratite natrag istim putem do posljednje trakice koju ste vidjeli, a onda potražite sljedeću – a ovo napomenite i Vašoj djeci! 😉

Pošto je ovo LIGA, nakon završetka utrke nema proglašenja pobjednika, već ćemo to napraviti na posljednjem 5. kolu kada ćemo dati nagrade najbržim u sve tri kategorije (Mališi, Srednjiši i Veliši), kao i mali poklončić svima koji su nastupili u ovoj Ligi. Zadnje kolo, ako sve bude išlo po planu, će biti 26 ili 27.03. na našem Planinarskom Domu PUTALJ. O tom više uskoro.. 😉

Ako ima nešto šta san zaboravija napisat ili Vas nešto posebno zanima, stojim na raspolaganju ili putem ovog maila ili na mobitel.

Imajte na umu da ću sutra biti cijeli dan na terenu, pa za hitne upite me nazovite na mobitel.

Ugodna noć i vidimo se sutra!

Ante Bubić,
HPD KOZJAK – Dračari
095/828-8606
bubic.ante@gmail.com
info@dracari.eu