Trenutno pregledavate Upute za 4. kolo Dječje Trail Lige – Blaca (Solin)

Upute za 4. kolo Dječje Trail Lige – Blaca (Solin)

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Obavijesti

Dragi roditelji/pratnjo,

Kao prvo želim Vam svima dobru večer, a kao drugo da odvojite 10-tak minuta za ovaj mail u kojem ću do detalja sve objasniti za sutrašnju dječju utrku.

4. kolo nas vodi u udolinu Blaca – sjeverna strana Kozjaka koja spada pod općinu Solin. Vidim da ste dosta nestrpljivi po količini mailova koje smo dobili zadnjih nekoliko sati pa evo, krenimo redom.. 😉
Start utrke je sutra 22.04. u 16:00 sati, a lokacija starta je Crkva Gospe od Zdravlja usred Blaca.
Evo link na Google Maps gdje se ta Crkvica nalazi: https://goo.gl/maps/LUk8T2xyeKQaWGcS7

Parking je osiguran na zemljanoj površini ispred Crkve gdje možete parkirati auto, a i gdje će Vas naš volonter navoditi. Molim Vas da parkirate uredno auto, da nikome ne blokira izlaz/ulaz. Parking je označen na donjoj slici:

Do ove Crkvice vodi jedan jedini put preko Gornje Rupotine, usjeka Privija te onda spust u Blace. Cijeli put do Blaca je asfalitran/betoniran, te iako na ponekim mjestima malo uzak, apsolutno nema nikakvih problema za mimoilaženjem auta. Jedino zadnjih 300-400m do same Crvkice je solidan makadam, sa 2-3 lokve vode zbog kiše u proteklih par dana, no bez problema se sa malim osobnim autom možete proći preko njih.

Da se ne bi gubili po sjevernom dijelu Solina, Rupotina ili pak završili na Klisu, evo i Google Maps link ruta kako doći do starta utrke. Na ovom linku https://goo.gl/maps/Vn9Sa7XaGRUZewT56  je ruta od centra Solina (od policijske postaje) pa sve do Crvkice. Koristite upravo ovu rutu za doći do Blaca. Ako ima onih koji dolaze iz smjera Dugopolja ili Sinja, njima preporučujem da prođu kroz Klis Megdan te onda put Blaca, a i za njih sam pripremija Google Maps link: https://goo.gl/maps/Y6gHWTSUr17ZuCPj7

Uglavnom, od Solina preko Gornje Rupotine do Blaca ima jedno 10-tak km, i biti će Vam potrebno jedno 15-tak minuta. Slika ispod pokazuje tu rutu od policijske postaje u Solinu do Crkve na Blacama da okvirno znate gdje Vam je start utrke i kud morate voziti.

Najbitnije je da ne falijete skretanje prema Blacama, a on je jedinstven jer se uz to skretanje nalaze i dva stara bunkere iz II.svjetskog rata koja je baš na tom mjestu osiguravala prolaz poznate sinjske „Rere“.

A od tu ćemo pa sve do starta utrke staviti i par natpisa i strelica, tako da se stvarno nadam da se ne bi smjeli gubiti 😊 MOLIMO VAS da krenete na vrijeme! Prošli put je bilo roditelja koji su došli iza stara utrke!

Sad kad smo riješili najteži dio problema, ajmo malo o utrci.. Duga je točno 4,1 km sa jako malim ukupnim usponom od oko 50m.. Riječ je zaista o laganoj i jako trčljivoj stazi u udolini pokraj potočića, a zatim preko starog zaseoka Bobana, kroz malu šumicu natrag na cilj. Laganom šetnjom se bez problema prođe za 1h. Malo je izmjenjena nego lani, jer smo ove godine ubacili prolaz kroz zaseok Bobani. Tu ćemo ujedno postaviti i par naših volontera jer se može dogoditi da netko bude u tom zaselku sa autom, a taj dio se trči makadamskom cestom, pa da možemo reagirati ako vidimo neko auto. Molimo naglasite svojoj djeci, da kad budu po cesti, da trže uz/sa strane ceste kao šta i u prometu kad se kreću. Cijela staza će biti označena strelicama i trakicama, a naš volonter će ići prvi. Po ulasku u cilj, javite se na zapisnički stol i onda kasnije na okrepu (voda, cedevita, keski, kolači, voće..).
Startnina je 2 EURA (1 EUR za dijete, 1 EUR za pratnju), a ostalo nam je još 20-tak startnih paketa, a to je za onu djecu koja sutra budu po prvi puta s nama. Startne pakete za novopridošle dijelimo do isteka zaliha 😉

Šta se tile vremenske prognoze zovu suho i sunčano i poprilično toplo, pa Vas molim da ne odijevate dijete sa previše robe za utrku jer vas već nakon 200 m vidim sa jaketama i bundama u rukama 😀  Nek dijete trči u kratkoj majici sutra, a kasnije po ulasku u cilj kad se ohladi, ga toplije obucite.
A oko 17:00h opet ćemo dodijeliti diplome najbržima u svojim kategorijama. Posljednje 5. kolo na rasporedu je za 14 dana, tj. u subotu 06.05. na našem Planinarskom Domu Putalj.

Ako ima nešto šta san zaboravija napisat ili Vas nešto posebno zanima, stojim na raspolaganju ili putem ovog maila ili još bolje pozivom na mobitel.
Ugodna noć i vidimo se sutra!