Trenutno pregledavate Održali smo “KOZJAK TRAIL” utrku!!!

Održali smo “KOZJAK TRAIL” utrku!!!

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Utrke

Napokon smo i to doživjeli! 😀 Naša prva trail utrka je održana! Lani smo je dva puta otkazali pa naposlijetku i odgodili, ali smo ove godine imali više sreće 😉 Lijepo vrijeme privuklo je čak 100 natjecatelja na našu premijeru što nas je jako razveselilo, jer šteta bi bilo da smo sav onaj uloženi trud odradili za 20-tak trkača 😉

Obe utrke startale su sa PD Putalj, s tim da su trkači na Dugoj startali 30 minuta ranije od onih na Maloj. Utrka je prolazila najatraktivnijim djelovima Kozjaka (vrh Debelić, planinarsko sklonište “Orlovo gnijezdo”, Sv. Ivan na Birnju, Marića staje, Sv. Luka), ali i na djelovima gdje se nije uopće moglo proći, no za potrebe ove utrke naši članovi su vrijedno te staze pročistili i probili. 😉  Na Dugoj utrci dugoj 24km sa 1200m uspona, uvjerljivo je slavio Daniel Krstulović Opara sa vremenom od 2:40:03  ispred Marka Škarice (3:19:30) i Tomislava Krilića (3:22:05). Kod žena, također je uvjerljivo slavila Eva Tušar sa vremenom od 3:02:55 i koja je bila u apsolutnom poretku odmah iza Opare. Drugo i treće mjesto osvojile su naše članice i to kao druga Jelena Sansević (3:54:15), a kao treća Dragana Vegar (4:12:00). Bravo cure!

Na Maloj utrci slavio je Antonijo Erceg (1:14:57) ispred Ljubana Gudelja (1:16:47) i Ante Roguljića (1:17:30), dok je kod žena slavila mlada Karla Žilić (1:30:36) ispred Mile Ozretić (1:39:05) i  naše članice Ane Rančić (1:43:02). Bravo Ana!

Uz naše cure koje su bile na postolju, također je nastupio i Dalibor Gašić na 24km koji je završio na 6. mjestu (3:35:46), dok su na maloj utrci nastupili Jure Žilić koji je bio 9. (1:29:26), Ante Lozić  13. (1:33:17) kod muškaraca, te Ivana Đirlić kod žena koja je bila 6. (1:54:49). Bravo svim našim članovima! Sve rezultate sa naše utrke možete vidjeti OVDJE!

Ono što nas je najviše razveselilo bila je pozitvna povratna informacija i zadovoljna lica nakon utrke od svih natjecatelja, a pogotovo onaj after race dance party 😃 , što je bio dovoljan pokazatelj da su bili zadovoljni sa našom organizacijom, samim time i one naše “patnje” pripreme za ovu utrku sad se čine neznatnim 😉 Ali, za sve ovo organzirati trebalo je imati i dobru “logistiku” i imati sluha i razumijevanja za ovaj događaj, pa još jednom moramo zahvaliti našem zlatnom pokrovitelju Gradu Kaštela, srebrenim pokroviteljima: Decathlon Split (zaslužni za ruksake), BIM sport (zaslužni za buffove) i CEMEX Hrvatska; kao i svim bročnanim pokroviteljima: Dinaric Guides, Canyoning Omis Cetina, Luma Garage Winery, Familia Craft Pivovara, Cvjećarnica “Ružica”, Tourist Board Kaštela, OPG Kovačević – Hvar, Phoenix Farmacy i Cemex Lintar. A na sve nas i natjecatelje pazili su članovi HGSS Split! HPD Kozjak Vam je neizmjerno zahvalan! Hvala Vam od srca!

A dolje u fotogaleriji imate skoro 200 slika da vidite kako je to sve bilo, a sve slike (njih 1000 čak!) se nalaze na našim službenim Facebook stranicama!