Trenutno pregledavate DRAČARI u 2021!

DRAČARI u 2021!

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Obavijesti

U zadnjem smo tjednu 2021. pa je red podvuć crtu i napravit rezime naše trail sekcije kodnog imena “Dračari” 🙂

Sam početak godine nije obećavao jer su u siječnju još trajale mjere zabrane treniranja, no srećom u veljači je to malo popustilo pa nastavljamo sa službenim treningom preko tjedna. No zato su utrke redom bile otkazane, pa smo na punu pravu utrku čekali sve do polovice svibnja kad smo nastupili na Absolute Biokovo Challenge. Nakon toga kreću i utrke Dalmatinske Trail Lige te od planiranih 12 utrka uspješno su organizirane njih 10 sve do kraja 2021 (Promina, Sinj, Lastovo, Čvrsnica, Vela Luka, Tisno, Kozjak, Grebbening i Vis). A ono što je naš “highlight” ove godine to je zasigurno naša prva trail utrka “Kozjak Trail” organizirana s naše strane koja je održana 02.10.

Iako zakazana za premijeru 2020. dva puta smo je odgađali te na koncu i odgodili u toj nesretnoj 2020. No srećom “treća sreća” u 2021 je bila uspješna 🙂 Čak 100 natjecatelja i odličan feedback za organizaciju utrke, bila nam je lipa čestitka za sav trud i rad kojeg smo uložili za organizaciju ove utrke. Nakon što odradimo još trening u srijedu, to će biti 48. u ovoj godini te ukupno 130. od početka osnivanja sekcije, a iznimno veseli šta je prosjek po treningu ove godine čak 14 osoba!

No osim ovih službenih treninga skoro svaki vikend, kad ne bi bila neka utrka, odradili smo i mnogo neslužbenih treninga, a posebno nam ostaju u lipom sjećanju kanjon Krupe i Kudin most, Kamešnica, Premužićeva staza na Velebitu, kanjonom Cetine u srednjem i donjem toku, Troglav, kanjon Badnjevice, Svilaja, kanjon Sutine, ali i malo avanturističkih treninga kao što je bila vožnja kajakom po Cetini od Rumina do Otoka, canyoning u Zadvarju te ferrata na Dinari. Uz trail utrke, nekolicina članova je nastupila i na cestovnim utrkama (maratonima i polumaratonima), a neki i na pustolovnoj timskoj avanturističkoj utrci Perun Adventure Race 2021. Uz sve ove nastupe, rado smo se odazvali i na volontiranje drugih utrka u našem području jer i samo znamo kako je teško nešto organizirati ako nemate dovoljno veliku pomoć.

Ponosni smo i šta smo ove godine osvojili i 19 medalja na trail utrkama, gdje posebno moramo pohvaliti Jelenu Sansević  sa 7, te Andreu Rubin sa 5 i Jadranku Žilić sa 4 osvojene medalje. A Jelena, Dragana Vegar i Dalibor Gašić bili su odlični u ukupnom poretku Dalmatinske Trail Lige, gdje Jelena osvaja zlato u Srednjoj kategoriji, Dalibor broncu u istoj kategoriji, a Dragana srebro u Velikoj kategoriji. Od srca im čestitamo.

Iako su blagdani pred nama nećemo puno mirovati. Plan nam je već od 08.01.2022 startati prvu (pilot) mini trail ligu za djecu do 14 godina koja će se održati na 5 lokacija duž Kozjaka. Plan nam je s ovim malo aktivirati djecu a i roditelje da shvate važnost boravka u prirodi te da bar na ovakav način provedu ugodan vikend sa djetetom u prirodi. “Kozjak Trail” utrka ide i dogodine, samo iz 10. mjeseca seli u svibanj i to 21.05.2022. Svi su nam pohvalili after-race party, stoga bez toga nećemo ni planirati utrku 🙂 Naravno nastavljamo sa našim standardnim tjednim treninzima, neslužbenim vikend treninzima te nastupima na utrkama, pa ovim putem i pozivamo sve zainteresirane koji bi s nama možda htjeli malo trenirati, da nam se slobodno pridruže 😉

Toliko od nas za ovu godinu, a Vama želimo sretnu i uspješnu Novu 2022. godinu 😉
Pozdravljaju Vas Vaši DRAČARI
P.S. U albumu slike sa ovogdišnjih naših đireva i utrka 😉