Trenutno pregledavate Pelješac & Mljetska Planinarska Obilaznica

Pelješac & Mljetska Planinarska Obilaznica

Ideju da odradimo Mljetsku Planinarsku Obilaznicu (MPO) davno se već vukla u našim glavama, kao i uspon na Sv. Iliju na Pelješcu, pa smo uvik odgađali za “na jesen”, pa “na proliće”, pa kad se Pelješki most otvori itd..???? Onda smo napokon zaokružili vikend 07/08.10 i odlučili da ćemo u oba dana odraditi i Pelješac i Mljet! ????
U subotu smo se stoga iz Orebića kružnom stazom popeli do Sv. Ilije i nazad te ostali oduševljeni predivnom stazom i vidicima sa vrha! ????A s obzirom na vrućine i temperature mora, uživali smo kasnije i u moru.????
Istog dana smo se prebacili na Mljet i odvezli do Pomene gdje smo prespavali. U nedjelju ranim jutrom krenuli smo stazom Mljetske Planinarske Obilaznice od Pomene sve do Sobre. Ljepote Nacionalnog parka Mljeta je nepotrebno uopće i spominjati ????, a uz odličnu logističku potporu našeg Tea ????, svi smo bez problema odradili u komadu 41km sa 1900m+ uspona te se na kraju osvježili u moru u Sobri. ???? Ako zbrojimo i subotnjih 14km sa 1000m+ uspona sa Pelješca, zaključili smo da odavno nismo proveli ovako čudesan vikend. ????