Trenutno pregledavate Ove subote starta 1. kolo mini trail lige!

Ove subote starta 1. kolo mini trail lige!

 • Autor objave:
 • Kategorija objave:Obavijesti

Aktivni smo odmah u prvim sekundama Nove godine, tako da smo već 01.01. išli na čišćenje staze za pripremu dječje mini trail lige! A u danima iza toga izvidili i ostale lokacije na kojem će se održati ostatak utrka.

Ako vremenske prognoze budu dobre, utrke će se održavati svake subote od 08.01. do 05.02. (5 kola) sa početkom u 11:00 sati! A ovo su lokacije:

 1. kolo: Malačka – 3km/120m+ (oko jame Birnjače i Izvora)
 2. kolo: Blaca – 3km/60m+ (sjeverna strana Kozjaka)
 3. kolo: Planinarska kuća “Pod Koludrom” – 3,2 km/120m+ (padine Kozjaka poviše K. Kambelovca)
 4. kolo: Malačka – 4km/100m+ (zapadni dio prema skloništu “Limenka” te ispod penjališta”)
 5. kolo: Planinarski Dom Putalj –  3km/180m+  Kaštel Sućurac (oko Doma i do crvke sv. Jure)

Ukoliko vremenske prognoze budu jako loše za dan utrke, ista se prebacuje za 24h poslije, tj. u nedjelju sa početkom u 11:00 sati. Svim prijavljenim ćemo poslati mail dan-dva prije sa detaljnim uputama kako doći do svake lokacije te kako spremiti dijete za utrku.

Ono najvažnije je da znate da je potrebeno da dijete i pratnja imaju:

 • adekvatnu obuću prikladnu za planinarske staze (trail patike, ili pak dječje gojzerice) jer su staze uglavnom po kršovitom i kamenitom terenu pa je potrebno da “đon” bude jak i čvrst.
 • odjeću u ovisnosti u vremenskim prilikama, ali bar dva sloja dugih rukava. Kape i rukavice ako baš budu niske temperature.
 • rezervnu i suhu presvlaku nakon utrke
 • da svaki pratitelj ima neki ruskak u kojem će ponijeti jednu bocu vode 0,5 do 1 L vode, te po potrebi djeteta možda neku bananicu/čokoladicu (ovo pogotovo vrijedi za mlađu djecu)
 • svaki pratitelj OBAVEZNO mora ima MOBITEL uza sebe!
 • dobru volju i osmijeh 🙂

Na planinarskim Domovima Malačka i Putalj rade i ugostiteljski objetki, pa svi zainteresirani mogu tamo nakon utrke popiti kavu/sok/pivo i naručiti ručak. Nakon što pošaljemo večeras detaljne upute za 1. kolo, svi zainteresirani za eventualni objed nakon utrke, nek se jave na mail, da možemo obavijestiti PD Malačku da pripreme malo više hrane za ovu subotu.

VAŽNA NAPOMENA: Molimo sve roditelje/pratnju da nastoje UVIJEK biti sa svojom djecom! Iako smo svjesni da će neka djeca od 5 do 8. razreda biti brža od svoje pratnje, ipak nam je sigurnost djece najbitnija na cijeloj utrci, pa ne bismo željeli da neko dijete slučajno zaluta. Iako će cijela ruta utrke biti označena crveno-bijelim trakicama i strelicama, ipak su to djeca koja u nekom trenutku mogu slučajno negdje krivo skrenuti, a ako se još dogodi da to dijete nema ni mobitel, onda se dovodimo u situaciju u kojem nam neće biti svejedno. Stoga molim pratnju da dijete uvik bude u vašoj blizini! 

Imajte na umu da se radi o planinarskim stazama koje nisu sve zemljane te lake za šetnju, već na nekim djelovima prevladavaju i stijene i krš, samim time će zahtjevati malo i opreza prilikom prolaska (vidi sliku dolje 😉  )

Liga će se i bodovati, te će imati i tri kategorije: Mališi (od  2015. do 2021. godišta), Srednjiši (od 2011. do 2014. godišta), te Veliši (od 2007. do 2010. godišta). Zadnje kolo će se održati na našem Planinarskom Domu Putalj u Kaštel Sućurcu gdje ćemo uručiti i male simbolične pokolne pobjednicima kategorija u kategoriji dječaci i djevojčice.

Zasad imamo čak preko 70 prijavljeno djece za prvo kolo, tako da očekujemo show na Malačkoj ovu subotu! 😎