BLOG: Nije cesta trejl – nosi rukavice

BLOG: Nije cesta trejl – nosi rukavice

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Blog

Okupili smo se kod željezničke stanice u Kaštel Starom i to u dosta velikom broju 15 s obzirom da nije bilo 5-6 ljudi koji su inače tu. Krećemo lagano makadamom uz prugu put zapada oko 1km i tu se lagano zagrijemo taman na radnu temperaturu te dolazimo do biblijskog vrta gdje se fotografiramo uz jednu ogromnu jabuku čiju peteljku smo neki od nas probali pojesti. Zbrojimo se i dolazimo na prvoi uspon, uz neizostavno dozivanje “našeg prike” krećemo put Malačke, no ne idemo odmah na nju nego skrećemo prema nekoj limenci koju smo jedno vrijeme tražili ali ipak nismo našli, kažu loše markirano, kažu da je zaraslo, kažu da je smokve ukra, kažu da je pija, ostavljam 2dl tople žute tekućine i nastavljamo dalje.

Kružimo uokolo po dosta trčivoj stazi koja se protezala kroz hladnu šumu u kojoj su nam bufovi čuvlai uši od hladnoće te prelazimo na makadam i stižemo do poviše Malačke. Kako nismo uspili prić kroz ogradu koja nas je dočekala zaključana, prolazimo oko nje i spuštamo se do doma. Nakon doma uslijedio nam je lijepi downhill u kojem baš guštam i nešto si razmišljam kako su LaSportiva patike možda ipak malo stabilnije od Hokka radi malo nižeg težišta…i tako razmišljajući u jednom trenu prestane trejl staza i pojavi se cesta, a to je očito signal mom mozgu da se izgasi i jednostavno padnem i popiknem se ko kruška uz svjesno kotrljanje da doživljaj bude veći. Uz blage ogrebotine na dlanu, koje se nebi desile da sam slušao trenera i obukao rukavice, preostalo je spustiti se 500tinjak metara do željezničke stanice gdje nam je bio cilj i start.

Vrlo trčivih 10km uz ponešto uspona, baš sam guštao u treningu, a to je ono što mi je falilo posljednjih dana. Uz neizostavne zvukove kese od čipsa i otvaranja boca pive, završili smo još jedan trening. Fala Sale kaj si mi zamotal ruku, nisi moral tak jako stegnit da utrne 😀