BLOG: Asfalt trejl – bižanje od korone

BLOG: Asfalt trejl – bižanje od korone

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Blog

Dogovor je bio odradit lagani trejl, bez puno visina i kilometara jer, ka u subotu je utrka, koja se ispostavila da nije, jer eto virus, al možda, ko zna, netko to i otrči. Okupljanje se dogodilo na Megdanu, to vam je Kliška tvrrđava za vas koji niste znali, eto sazna i ja danas, a tu nas se skupilo čak 18 duši. Pari se da ove restrikcije vlelikih javnih okupljanja djeluju kontraproduktivno na ove naše treninge. Izbornik nas je odlučija počastit nisponskim startom, di smo zgušton otrčali 3km nizbrdice, lagano zagrijavanje, noge same idu.

Dolazimo na okrug mostova Madison i uživamo u pogledu na krajolik trčeći lagano uz potočić. Djelovi staze preklapali su se sa početkom srednje staze ovogodišnjeg Marjan trejla, prošli smo ispod splitske autoceste, te došli do betonare u koju smo oprezno kročali čuvši lavež pasa, pa da ne radimo paniku, javili smo se uedno betonerima koji su nas propustili dalje u naš noćni pohod prema crkvici sv. Petra poviše Kučina (znam da bi dodali r, al nećemo). E ovdje se pružao lijepi pogled na Megdan, ali čekaj, on se pari toliko daleko da, …al smo mi toliko od njega, jao ko će se sad vratit :/ Svako malo smo mi na ovom našem treningu bili ili ispod ili poviše autoceste, a dok nismo bili ispod ili poviše, bili smo na asfaltu malih cestica, tako da smo se mogli lipo rastrčat, osim kad bi se pogubili u maslinama, nakon čega je slijedilo šuljanje uz ogradu preko tunela poput kakvih imigranata. Rekli smo si da bižimo od korone, pa ako triba i kroz draču. Ovi puta nismo dozivali našeg priku, jer kako kaže naša silueta sa plakata, ovo nije njegov teren. Uz još malo provlačenja kroz dvorišta kuća, asfaltiranih puteva, uspili smo se povratit podno Megdana, prošavši pored slavnog Megdanskog vodopada, te kroz tunel koji je, kako bi reka naš marinac, poput svetog roka, na jednom dilu -8 a na drugom +16. Stižemo na parking, pronalazimo dućan kojeg još nisu opustošili koronaši te kupujemo pive i čipse sa kojima si pravimo okrepu.

Zadovoljni otrčanim, uz neizostavne baze, nove dogovore i kritiziranje svega, završavamo još jedan uspješan trening. A ček, di je Sale? Di se on pogubija?