Trenutno pregledavate Upute i informacije za KOZJAK TRAIL 2022

Upute i informacije za KOZJAK TRAIL 2022

  • Autor objave:
  • Kategorija objave:Obavijesti

Dragi natjecatelji i natjecateljice..

Dijeli nas svega desetak sati od drugog izdanja našeg KOZJAK TRAILA u organizaciji HPD Kozjak – Kaštel Sućurac na našem Planinarskom Domu PUTALJ. Pa da odmah riješimo problem kako doći do do našeg Doma, pogotovo oni koji će možda i prvi put kročiti.. Put od Kaštel Sućurca preko Sućuraćkog groblja pa do Doma je u radovima, te smo maloprije vidili da je i blokiran prolaz tako da NE IDITE tom, inače standardnom, rutom!
Dvije su alternative.. prva je iz Sućurca do Doma, a druga iz Kaštel Gomilice do Doma..
Ako se odabere preko Sućuraca, onda na brzoj cesti i semaforu kraj Metroa, u smjeru Split-Trogir treba skrenuti desno nakon 800m u malu ulicu.. Vidjeti ćete natpis “ROKA SPORT”, a i mi smo stavlili našu žutu naljepnicu “KOZJAK TRAIL START sa strelicom”.

Nakon tog skretanja još smo na 3 mjesta stavili takvu oznaku, te par crveno-bijelih trakica. Nažalost na Google Mapsu nema ucrtan jedan novo probijeni dio, no zato na ovom linku imate GPX trag po kojem možete doći: Sucurac-DOM 

Od skretanja sa brze ceste do Doma ima jedno 5,5 km s tim da je zadnjih 3,4 km dobar makadam.
Ako se odlučite za drugu opciju preko Kaštel Gomilice, na brzoj cesti i semaforu za Kaštel Gomilici trebate skrenuti sjeverno prema Groblju od Gomilice. Nakon 100m od tog semafora dolazite do “T” raskrižja gdje desno idete za Groblje, a Vi morate LIJEVO! I tu smo na zidu stavili natpis do Doma:

Od tog dijela lijevo asfaltna cesta kreće uzbrdo i pretvara se u betonsku cestu sve do samog vrha i spajanja na veći makadamski put. Od tu idete desno još 2km do parkinga. Također smo stavili oznaku kad dođete do tog veće i šire makadamske ceste.

No taj put do Doma je u Google Mapsu pa evo i link od tog semafora sa brze ceste do Parkinga ispod Doma:Gomilica – Dom

Što se tiče Parkinga, on će biti jedno 300m udaljen od Doma te će Vas naši volonteri usmjeriti na parking te ujedno i pravilno raspoređivati isti. Molim Vas da parkirate auto tako da ostala vozila mogu proć, ali i da ne zauzmete nekoliko mjesta lošim parkiranjem. Naši volonteri će Vam pomoći oko toga. Parking kod samog Doma namijenjen je organizatorima te vozilu GSS-a-Mjesta za  Vaš parking su naznačena na sljedećoj slici:

 

Sad kad smo riješili kako doći i di parkirat, par riječi i o utrci 🙂 Prijave će biti otvorene od 08:00 sati, start Duge utrke je u 09:30, a Kratke u 10:00. 5-6 minuta prije svake utrke potrebno je da svi budete na startu za par rečenica vezano za utrku. Molimo Vas da dođete na vrijeme šta zbog same vožnje do Doma šta zbog parkinga, a i da popijete kavicu i uživate u pogledu 😉
Sutra zovu jako vruće vrijeme, pa Vas molimo da se pripremite za utrku u skladu sa vremenskim uvjetima. Obavezno je imati mobitel i min 0,5 L tekućine na Kratkoj, te 1 L tekućine na Dugoj utrci. Također JAKO preporučamo da imate i kremu za sunce, buff/kapu i sunčane naočale! Lani smo imali dvije okrepne stanice na Dugoj utrci te jednu na Kratkoj, no ove godine zbog velike vrućine na više mjesta smo donijeli još dodatno vode i cedevite na nekoliko lokacija na stazi. Na istim NEĆE BITI ČAŠA, pa Vas molimo da imate svoje boce i bidone. Tako će trkači na Dugoj utrci imati vodu/cedevitu na 6km, okrepu na 9,5 km, zatim opet vodu/cedevitu na 15km, okrepu na 20,5km te opet voda/cedevita na 22km . Trkači na Kratkoj utrci imaju vodu/cedevitu na 4km, okrepu na 6km, vodu/cedevitu na 7,8 km. Bez obzira na jače okrepe i vode na stazi, IMAJTE sa sobom i svoje bidone/boce sa dovoljno zalihe tekućine!

Što se tiče kontrolnih točaka, imati ćete startni broj kojeg morate staviti na na vidljivo mjesto jer su sve kontrole žive kontrole, tj. naši će Vas volonteri zapisivati tako da ne trebate brinuti o nikakvim bušenjem ni traženjem kontrolnih točaka. Duga utrka ima 6 kontrola (Debelić 3 km, Bunker 6 km, Palmina 10,5 km, Odrtice 15km, Marića staje 20,5 km i Sveti Luka 22km. Kratka utrka ima 3 kontrole (Debelić 3km, Marića staje 6km , Sveti Luka 7,8 km). Nastojte da Vam je startni broj vidljiv tokom utrke da Vas naši volonteri lako mogu upisati.

Na startnom broju je i broj voditelja utrke (Ante Bubić) te ukoliko budete imali bilo kakvih zdravstvenih problema, lutanja na stazi, odustajanje ili razne druge neočekivane situacije, molimo da odmah obavijestiti organizatora. Cijela staza označena je bijelo-crvenim trakicama, a na par mjesta stavljene su i žuto-crvene strelice, no preporučujemo da i skinite GPX tragove. GPX Duge 24km utrke sa 1200m uspona je na ovom LINKU, dok je GPX file Kratke utrke od 10km sa 65om uspona na ovom LINKU!

U cilju će Vas čekati i tuševi, no budete razumni sa potrošnjom vode da sve natjecatelje dočeka topla voda. Obrok ćemo posluživati oko 13:00-13:15 sati, a nagrade oko 14:00.. Nakon toga DJ i stand up komičar Josip Škiljo koji je i ove godine naš voditelj, će nastaviti sa muzikom stoga ostanite malo duže u cilju i zabavite se 😉

Ako sam šta zaboravija napisat, slobodno me kontaktirajte na mail ili na mobitel 😉
Vidimo se sutra na PD Putalj!

Ante Bubić – voditelj utrke
HPD Kozjak – trail sekcija DRAČARI
095/828-8606